7 Aralık 2022 Çarşamba SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
A
a

Network Toplantıları Ankara’da Gerçekleşti


Network Toplantıları Ankara’da Gerçekleşti

Projede kapsamında aylık yükümlülüklerini yerine getiren ve toplantılara katılmaya istekli faydalanıcılar arasından noter çekilişiyle belirlenen 30’ar kadın işverenle gerçekleştirilen Network toplantılarının son durağı Ankara oldu.

7 Aralık’ta yapılan programın açılışında konuşan Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Temel, kadınların iş gücü piyasasında dezavantajlı gruplardan biri olarak nitelendirilmesini doğru bulmadığını, kadınların geleneksel toplumsal rollere rağmen işgücünde yer bulmasının ve hatta girişimci olmasının büyük bir güç gerektirdiğini ifade etti. Temel, Women-Up projesi ile -bu güce bir katkı sağlayarak- kadın işverenlerin iş gücü piyasasındaki rekabete karşı daha dirençli olmaları için finansal destek sağlandığını belirtti. Temel, projenin mali desteğin yanında ikinci bir boyut olarak da eğitimi ve gelişimi desteklemeyi amaçladığı belirtti.

Ankara programının ikinci sunumunu yapan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baş, işveren yükümlülüklerinin düzenli olarak yerine getirmenin işçi ve işveren için hak mahrumiyetlerinin önüne geçilmesinde önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, yapılan her işin kayıt altına alınmasının öneminden bahsetti. Dünyanın hızlı gelişimine işletmecilik ve girişimciliğin de ayak uydurduğunu bu hıza yetişebilmek için, işletmenin, pazarın, rakiplerin ve müşterinin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Baş, salondaki katılımcılardan hizmet sektöründe olanların “maliyet ve kâr” yöntemiyle fiyat belirlememesi gerektiğini verdiği örneklerle anlattı. Rakip analizi yaparken kriterin aynı ürünü üretmek olmadığını, aynı hedef pazara hitap etmek olduğunu söyleyen Baş, “müşterinizin kim olduğunu satın alma kararını veren kişiye göre değerlendirmelisiniz” dedi.

Ankara’daki faydalanıcıların e-ticaret alanında bilgilendirmek üzere sunum yapan Hepsiburada firmasından Mana Posacı yaptığı sunumda; Hepsiburada’nın 2017’de başlattığı “kadın girişimcilere teknoloji gücü” programıyla verilen desteklerden bahsetti. Posacı bu destek programında; daha düşük komisyon alındığı, ücretsiz fotoğraf çekimi desteği ve 30 bin lira değerinde 2 adet banner desteği verildiği, ücretsiz e-ticaret eğitimi sunulduğu, indirimli muhasebe uzman desteği verildiğini ifade etti.

Toplantının Ankara’daki rol model kadın konuğu Nurus Grup kurucusu Birten Gökyay’dı. Kendinden sonra doğan dördüncü kız kardeşle birlikte annelerinin ve babalarının çalışma azminden çok etkilendiklerini ifade eden Gökyay, Mülkiye’yi bitirdikten sonra petro-kimya firmasında çalışmaya başladığını, bir mobilya ustası olan babasını 1965’de kaybettikten sonra babasının ismi yaşasın diye onun işini yürütmeyi tercih ettiğini söyledi. Gökyay mobilyacı olarak sanayi odasında kayıtlı ilk kadın sanayici olduğunu anlatırken firmasının ismi olan Nurus’un anlamının babasının adı olan “Nurettin” ve “Usta” kelimelerinden oluştuğunu ifade etti. Hayat felsefesini “önde değil öncü olmak” olarak tanımlayan Gökyay katılımcılar için de “öncü” olmaktan memnun olacağını istedikleri zaman kendilerini ziyaret edebileceklerini belirtti. “Hayatta kaybetmekten korkmayanlar kazanır!” diyen Gökyay, sosyal girişimci olarak da birçok faaliyette bulunduğunu kendisinin Ankara Halkla İlişkiler Derneği kurucuları arasında olduğundan ve Ankara’da kurduğu Satranç Müzesinden bahsetti.

Belgeler

Video Galeri